Modul 1 , Mapp 3 , Uppgift 3

Kära dagbok!

Det börjar bli dags att skaffa ett svenskt mobiltelefonnummer. Annars blir det för dyrt att skriva sms till Stefan och familjen. Undrar om det finns några bra erbjudanden för mig och om jag hittar rätt bland alla telefonbolagen som finns?

Visst går det bra med Skype och sociala nätverk, som till exempel Facebook, men då är man alltid så beroende av en bra internetuppkoppling, för att inte tala om min blogg men det är ju förstås inte samma sak. Jag vill helst ha ett utbyte av information och inte bara messa om vad jag upplever.

Även om vi har bra kontakt så är oron stark att det inte kommer att gå bra med min relation till Stefan. Ett år är en lång tid och tiden efter mitt år i Sverige är också oviss. Han skrev att han kanske vill börja läsa i Lund. Det vore fint, men jag undrar om det verkligen är hans grej. Framför allt vet jag själv ännu inte vad jag ska göra efter min tid i Västerås.

En liten hemlighet har jag att bjuda på idag: jag har blonderat mitt hår. Jag hoppas att det ser bra ut. Jag tycker åtminstone det men det är stor skillnad mot hur det såg ut tidigare. Ingen fara, jag har inte träffat någon ny kille. Om det skulle hända vore du garanterat den första som skulle få höra den nyheten.

Snart ska jag träffa de andra studenterna och kanske, vem vet, mina blivande vänner. Det känns så pirrigt och nervöst. Jag har så många funderingar. Kommer de att tycka om mig? Vad händer om deras svenska är mycket bättre än min? Det spelar egentligen ingen större roll! Det viktigaste är ju ändå att träffa svenskar så att jag kan förbättra min svenska.

Välj rätt ord ur rullgardinsmenyn!

Klara vill sin svenska under sin studietid i Västerås.

Om man vill skaffa ett kontrakt för mobilen måste man söka upp .

När man vill öva svenska med Klara, färdiga, gå behöver man .

Man kan bli om man röker ett par cigaretter om dagen.

Framtiden är inget man kan förutse. Den är .

När Klara stod på bildäck hon om mc-gänget flörtade med henne.

Klara funderade om hon skulle köpa Svenska Akademiens ordbok för att utvidga sitt .

Det är helt naturligt att man blir och nervös om man ska prata inför stor publik.

Det är en stor mellan svenska och tyska alkoholpriser.

En macka och en smörgås är i princip sak.

Det finns ett bra av studenter mellan Tyskland och Sverige.